Avantatges de les noves tecnologies


Les noves tecnologies agrupem en tres àrees: la informàtica, el vídeo i la telecomunicació, amb interrelacions i desenvolupaments a més d'una àrea.

Hi ha una confusió en identificar les noves tecnologies amb la informàtica per la presència de microprocessadors en gairebé tots els nous aparells, com els patinetes electricos Cecotec baratos i per la funció que té aquesta en la societat actual. Fan referència també al desenvolupament tecnològic en el disseny de processos, programes i aplicacions.

El gran salt de la informàtica ho va suposar el desenvolupament de microxips. El primer ordinador (1946) ocupava una gran sala, avui una calculadora científica de butxaca és més potent que aquest ordinador.


La memòria d'un ordinador es mesura en bytes. Cada vegada es poden fabricar ordinadors més petits, més potents i que consumeixen menys. Un canvi espectacular es produeix amb els sistemes òptics d'emmagatzematge d'informació (CD-ROM) i s'investiguen altres de nous.

Els avenços en els dissenys de sistemes operatius i la programació corresponent (programari) també adquireixen gran importància. El sistema operatiu d'un ordinador consisteix en les instruccions que fa funcionar els circuits que el formen d'acord a l'usuari.

El desenvolupament de sistemes d'intel·ligència artificial i llenguatges de abans permetran un important canvi en el plantejament i disseny de programes educatius. Un aspecte rellevant és la comunicació amb l'ordinador mitjançant el llenguatge natural.

En el camp de la imatge electrònica s'han produït els avenços més espectaculars.

El vídeo ha irromput en la societat actual a través de la millora de processos: la gravació de la imatge en una cinta magnètica a través d'uns capçals s'ha modificat la velocitat, els materials ... també s'han millorat els circuits que tracten la senyal i altres aspectes. La miniaturització ha suposat el gran canvi que ha permès introduir el vídeo a les famílies i al centre escolar.

Els dos grans desenvolupaments en el camp de la comunicació són els satèl·lits i el cable de fibra òptica.

Els satèl·lits estan sent utilitzats des de fa temps. Els cables òptics substitueixen els metàl·lics que transmetien senyals elèctrics. Transmeten impulsos lluminosos, augmenta la quantitat d'informació per transmetre i disminueixen les pèrdues.

El cable ha permès desenvolupaments educatius a través del videotext, el seu desenvolupament possibilitarà els sistemes d'ensenyament obert.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Estalvia en comprar l'última tecnologia per Internet

Comprar tecnologia al millor preu